1

1

Verslag

Eind januari en pas onze eerste thuismatch in 2024. We spelen vandaag tegen Squadra uit Sint Niklaas. Voor deze match daagden 15 spelers op. Op de bank starten Nico Van der Stockt, Steven Verle, Maarten Van Damme en onze coach Kristoff Malfliet.

Het is 14u25 als de scheidsrechter de match in gang fluit. We starten furieus en na 2 minuten mag Daan Waegeman alleen op doel af doch de bezoekende doelman redt en ook in de herneming lukt het niet. Bij de daaropvolgende corner komt Jorn Audenaert ongelukkig op zijn rug ten val en dient hij na 4 minuten gekwetst het veld te verlaten. In zijn plaats komt Maarten Waegeman. Het is een één richting wedstrijd. In de elfde minuut komen de bezoekers goed weg als Nik Waterschoot op de paal kopt. We blijven dominant maar komen moeilijk aan kansen. In de 40e minuut waagt Maarten Van Damme zijn kans van buiten de grote backlijn. Dame Fortuna is echter niet met ons en de bal spat via de kruising terug het veld in. Een drietal minuten later is het dan toch raak en kan Maarten Van Damme met een grondscherend schot de bezoekende doelman verslaan. We leiden met 1-0. Een tot dan werkloze thuisdoelman Han Tonnelier ziet enkele minuten later dat de scheidsrechter de rust fluit.

Na de koffie verschijnen dezelfde elftallen op het veld. Twee minuten ver in de tweede helft krijgt Squadra een hoekschop. De bal komt terecht bij een vrijstaande aanvaller van Squadra en plots staat het 1-1 zonder dat de bezoekers één kans bijeenvoetbalden. We verliezen nu stilaan de grip op het middenveld maar houden in de defensie  goed stand. Na 60 minuten wordt Michiel Hendrickx vervangen door Steven Verle. We krijgen nog enkele reuzenkansen maar scoren lukt vandaag blijkbaar niet. In de 78e en 80e minuut komen achtereenvolgens Nico Van der Stockt en Kristoff Malfliet in de ploeg voor Nik Waterschoot en Maarten Van Damme.  Tevergeefs proberen we de drie punten nog thuis te houden maar we zijn vandaag net niet goed genoeg en na 90 minuten fluit de scheidsrechter de match ten einde.

Vandaag leiden we pijnlijk puntenverlies in de strijd om de oppergaai. Gelukkig voor ons doen de ons omringende ploegen hetzelfde zodat we ons lot nog steeds in eigen handen hebben. Komende maand zal de maand van de waarheid worden wanneer we de top 5 van het klassement telkens op verplaatsing tegenkomen. Eind februari zullen we dus al wat wijzer zijn.

Volgende opdracht is tegen FC De Poeze uit Stekene. Inzet van de match de leidersplaats.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Maarten Waegeman, Nik Waterschoot(78’ Nico Van der Stockt, Thomas Scholliers, Joris Vercauteren, Frederick Buytaert, Dante Lardenoit, Daan Waegeman, Jorn Audenaert((4’ Maarten Van Damme(80’ Kristoff Malfliet)), Michiel Hendrickx(60’ Steven Verle) en Kilian Pletinck

Gele Kaarten : -

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

43’     1-0       Maarten Van Damme