AVC DE VLASBLOEM

2

3

Verslag

Vandaag spelen we voor de leidersplaats in Stekene tegen FC De Poeze. Voor deze wedstrijd komen 15 spelers opdagen. Op de bank starten Michiel Hendrickx, Thomas Christiaens,  Kristoff Malfliet en Brecht Haentjes.

Het is reeds 14u37 als de match in gang wordt gefloten. We starten furieus en na 2 minuten wordt slap uitverdedigen van De Poeze afgestraft door Kilian Pletinck die koel binnentrapt. Het staat 0-1. Nog geen twee minuten later krijgen we een vrije trap net buiten de grote backlijn. Farid Baeyens trapt door de muur naast de paal in doel. Het staat 0-2 na 4 minuten spelen.  Van een vliegende start gesproken. De Poeze komt nu stilaan onder stoom maar onze verdediging blijft foutloos verder acteren en de betere kansen zijn voor de onzen maar ook de thuisdoelman is wakker. Rond het halfuur krijgt De Poeze een corner die knap wordt binnengekopt en de aansluitingstreffer is een feit. Het staat in de 29e minuut 1-2. Voor overtredingen krijgen Frederick Buytaert en Farid Baeyens de gele kaart terwijl de spelers van De Poeze lustig de fouten opstapelen. In de 44e minuut na een hoekschop komt de bal randje backlijn bij Warre Versele die knap de bal net naast de paal tussen een bos van benen in doel trapt. 1-3 denkt iedereen behalve de scheidsrechter die een nieuwe regel uitvindt namelijk één van onze spelers stond in het gezichtveld van de thuisdoelman en dit wordt door deze man als foutief bestempeld. Tot eenieders verbazing wordt de goal afgekeurd. De bezoekende supporters laten zich horen en krijgen de verwittiging van de referee dat hij de match gaat stopzetten indien het terechte protest aanhoud. Een minuutje later wordt de rust gefloten.

Na de rust komen dezelfde elftallen op het veld. We verdedigen nu vooral onze voorsprong maar De Poeze krijgt wel geen uitgespeelde kansen. In de 63e minuut komt Michiel Hendrickx de geblutste Dante Lardenoit vervangen. Pas op het veld of Michiel Hendrickx wordt al getrakteerd op een geel karton.  Kort hierop steken we de perfecte tegenaanval in elkaar en wordt Farid Baeyens mooi het straatje ingestuurd. Hij plaats met een even perfecte lob de bal in doel en wij leiden terug met 2 doelpunten voor. Na 64 minuten is het 1-3. In de 70e minuut krijgt De Poeze een corner. De bal belandt bij onze doelman Han Tonnelier. Plots weerklink een fluitsignaal. Terwijl iedereen terug zijn positie aan het innemen is gaat de scheidsrechter richting stip en geeft hij tot eenieders verbazing penalty wegens wie weet wat. Opnieuw commotie op en naast het veld. De Poeze neemt dit geschenk met dank aan en het staat 20 minuten voor affluiten 2-3. We blijven deze voorsprong met glans verdedigen. In de 75e minuut wordt Warre Versele vervangen door Thomas Christiaens. In de 83e minuut wordt Farid Baeyens nog eens vrijgespeeld en wordt hij in de backlijn onderuit geschoffeld. Hij kan echter nog net de bal roeren maar deze wordt op de doellijn nog weggewerkt. Penalty zou een logisch gevolg zijn maar de scheidsrechter die duidelijk de kant van onze tegenstander heeft gekozen toont dat zijn neus bloed. In de 85e minuut komt nu ook Kristoff Malfliet in de ploeg voor Kilian Pletinck. Thomas Christiaens loopt wegens protest ook nog op een gele kaart. We blijven verder verdedigen en de scheidsrechter laat maar lustig overspelen precies wachtend op een doelpunt van De Poeze. In de 99e minuut is het dan bijna zover maar onze doelman Han Tonnelier zorgt voor gerechtigheid en haalt het schot van een Stekenenaar van onder de lat. Na exact 100 minuten fluit de op zijn zachts uitgedrukt partijdige scheidrechter uiteindelijk de match ten einde.

Na deze match vol emotie gaan we achteraf gezien verdiend met de 3 punten naar Grembergen.   Een juistere uitslag was 1-4 geweest. Scheidsrechterlijke fantasieën maakten de match echter super spannend.  Door deze zege staan we weer afgetekend aan de leiding. Een leidersplaats die wij volgende week weer zullen moeten verdedigen als we naar de derde in rangschikking FC De Cup uit Lokeren afzakken.  Supporters op post!!!!

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Maarten Waegeman, Nik Waterschoot, Thomas Scholliers, Joris Vercauteren, Frederick Buytaert, Dante Lardenoit(63’ Michiel Hendrickx), Thimo Govaert, Farid Baeyens, Warre Versele( 75’ Thomas Christiaens)en Kilian Pletinck(85’Kristoff Malfliet)

Niet gespeeld: Brecht Haentjes

Gele Kaarten : -

Rode Kaarten :  -

Scoreverloop :

2’     0-1       Kilian Pletinck

4’     0-2       Farid Baeyens

29’   1-2

64’   1-3       Farid Baeyens

70’   2-3       Penalty

Man van de match: Frederick Buytaert

.:| Copyrighted © 2024 - Contact AVC De Vlasbloem - Webdesign Koen Michiels - Security and hosting by Eye |:.