Squadra Nera

0 (2)

4 (4)

Verslag

Vandaag strijden we voor een plek in de finale van de beker. Voor deze wedstrijd zijn 16 spelers komen opdagen. Op de bank starten Thomas Christiaens, Daan Waegeman, Jorn Audenaert, Neel De Kegel en Ruben Hendrickx. Iedereen ging er vanuit dat dit een makkie ging worden daar de heenmatch eindigde op 0-4 voor de onzen. Niets zou minder waar blijken.

Het is pas 14u25 als de scheidsrechter de match in gang fluit. Squadra begint de match stevig en wint zowat elk duel. We komen steeds een stapje tekort en raken niet aan de overkant. We houden echter nog stand tot in de 27e minuut een bal niet wordt weggewerkt en een aanvaller van Squadra legt hem terug. Een vrijstaande medemaat knalt de 0-1 op het scorebord. Squadra gaat nu door op dit elan. In de 33e minuut een mooi schot op doel en de bal valt onder de lat binnen, 0-2. We beginnen stilaan nerveuzer te worden. In de 40e minuut komt Jorn Audenaert in de ploeg voor Michiel Hendrickx. Buiten enkele schoten van buiten de backlijn hoog over doel komen we niet. In de slotminuut van de eerste helft mag een Squadra speler al dan niet buitenspel alleen voor onze doelman Han Tonnelier opdagen. Hij aarzelt niet en plaats de 0-3 in doel. Pas afgetrapt of de scheidrechter fluit de rust.

Na de pauze komen Neel De Kegel en afscheidnemende Daan Waegeman in de ploeg voor Steven Verle en Warre Versele. We komen nu iets meer in de match maar het is Squadra die in de 53e minuut de 0-4 binnentrapt en beide ploegen op gelijke hoogte brengt. We creëren nu zelf enkele mooie kansen maar missen telkens nipt de verlossende treffer. In de 60e minuut komt Thomas Christiaens in de ploeg voor Nik Waterschoot. Squadra  lijkt een beetje moegestreden en komt niet meer tot echte kansen.  Na 94 minuten fluit  de scheidsrechter de match ten einde. Penalty’s zullen uitmaken wie naar de finale mag. Bij een 1-1 stand mist een Squadra speler zijn strafschop. Onze tweede wordt in 2 keer eveneens gemist. Squadra komt nu op voorsprong 3-2. Onze derde wordt eveneens door de bezoekende doelman geweerd en de laatste van Squadra gaat ongenadig binnen zodat de eindstand 4-2 in het voordeel van Squadra een feit is.

Een serieuze domper op ons tot dan succesvol seizoen met een 3e plaats in de competitie. We moeten wel stellen dat Squadra ons vandaag heeft overklast op alle gebied en verdiend volgende week de finale speelt tegen Katasvilla. De ploeg die ze in de vorige ronde uitschakelden maar terug werd opgevist nadat 2 ploegen werden uitgesloten na een vechtpartij.

Zo ons seizoen zit hiermee erop. Tijd voor vakantie en hopelijk terug klaar voor het volgende seizoen het 49e van onze club. Iedere lezer een prettige vakantie toegewenst en tot volgend seizoen.

Ploegopstelling: Han Tonnelier, Nik Waterschoot(‘60’ Thomas Christiaens), Thomas Scholliers, Maarten Waegeman, Michiel Hendrickx(40’ Jorn Audenaert), Dante Lardenoit, Jarni Tonnelier, Frederick Buytaert, Warre Versele(46’ Neel De Kegel), Thimo Govaert en Steven Verle(46’ Daan Waegeman).

Niet gespeeld: Ruben Hendrickx

Gele Kaarten :  Dante Lardenoit, Nik Waterschoot